Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinaţii turisticeEuropaCroaţiaBrelaAtracţii turistice în Brela

Toate pozele


Harta


Atracţii turistice din Brela

stânca Kamen Brela

1 vot


Plaja Punta Rata

bazat pe 1 vot - Adaugă Impresie

Trg Alojzija Stepinca, Brela

Una din cele mai frumoase plaje din Croaţia (daca nu chiar cea mai frumoasă) este plaja Punta Rata din staţiunea Brela. Este o plajă din pietriş al cărei farmec este dat de pădurea de pini care pe alocuri ajunge până la marginea apei, fiind întreţinută foarte bine şi supravegheată de salvamari (a fost distinsă cu Steagul Albastru). Apa este cristalină, ireal de curată, iar pe faleza este plin de restaurante şi baruri cu preparate mediteraneene.

Frumuseţea plajei Punta Rata a fost recompensată în anul 2003 de revista Forbes: a fost inclusă în Top 10 cele mai frumoase plaje din lume!


Impresii Plaja Punta Rata

marius spune:

În staţiunea Brela am ajuns întâmplător, datorită internetului. Iniţial ne făcusem planul să mergem în staţiunea Omis, dar o căutare pe Google la "cele mai frumoase plaje de pe litoralul Dalmaţiei" ne-a afişat poze cu plaja Punta Rata şi informaţia cum că a fost la un moment dat pe locul 6 în clasamentul Forbes al celor mai frumoase plaje din lume. Am fost impresionaţi de pozele văzute aşa că ne-am schimbat planul şi ne-am cazat în staţiunea Brela.

Plaja Punta Rata din Brela intradevăr este deosebită şi mie mi-a plăcut foarte mult. Chiar dacă nu este cu nisip fin ci mai degrabă pietriş mestecat cu nisip, farmecul plajei îl dau pinii care pe alocuri ajung până aproape de apă. Plaja este foarte curată, apa incredibil de limpede, am prins şi o zi cu valuri mari, iar de umbrelă de plajă nu prea ai nevoie având în vedere că umbra pinilor ajunge până pe plajă. Dacă totuşi vrei să închiriezi o umbrelă împreună cu un şezlong, între orele 10 şi 18 costă 25 kn (aproximativ 3,3 euro).

Seara, pe faleza staţiunii este minunata o plimbare printre pădurea de pini frumos mirositoare, care îţi lasă impresia că eşti undeva la munte deşi este la câţiva metri de mare, iar restaurantele din zona te aşteaptă cu specialităţi locale. Noi am ales restaurantul Punta Rata care este aproape de stânca Kamen Brela şi unde am fost serviţi cu cel mai bun steak de ton pe care l-am mâncat până acum, alături de legume gratinate în stil dalmaţian şi un vin croat foarte bun.

adăugat la data de 17-05-2013, 16:04

Poze:Caută cazare în Brela

 

Brela

Resurse

Ghid de calatorie Brela

0 Hoteluri în Brela

0 Bloguri despre Brela

0 Restaurante în Brela

2 Atracții turistice în Brela

0 Viața de noapte în Brela