Destinații Cazare Scrie o Impresie Top Călători Forum
  |   Autentificare

HomeDestinațiiEuropaCroaţia • Brela

 

Ghid Turistic Brela, Croaţia
Brela
Am fost aici
Vreu să merg aici


Brela
Brela
Brela
Brela
Brela
Brela
Brela
14 Poze

Brela este un oraş staţiune pe coasta Marii Adriatice a Dalmaţiei din Croaţia, situat la aproximativ 15 km nord-vest de Makarska, între Muntele Biokovo şi Marea Adriatică, cunoscut sub numele de Perla Rivierii Makarska, sau Perla Adriaticii nume dat de oraşul Dubrovnik. În 1968, Brela a fost încoronata drept "Campioana Adriaticii" pentru marile realizări în turism.

Simbolul staţiunii Brela este "Kamen Brela" o insulă mică de piatră, aflată chiar lângă plajă principală Punta Rata. În 2003, revista americană Forbes a plasat plaja Punta Rata pe locul 10 în lista celor mai frumoase plaje din lume. Printre atractile din Brela se număra Biserica Gospa de Karmela, un monument important arhitectural din secolul 18 şi biserica parohială Sf. Stjepan din secolul al 19-lea. Există o necropolă medievală în cimitir, astăzi un parc arheologic, cu opt pietre funerare cu decoraţiuni în relief.

Plajele din Brela sunt spectaculoase şi relaxante, cu apa mării limpede, verde şi păduri de conifere ce se intind spre plajă: toate formează privelişti atât de frumoase încât e greu de crezut că se alfă în Europa. Frumuseţea staţiunii Brela a atras până şi celebrităţi precum Bill Gates, Mick Jagger, Tom Cruise, Jean Reno şi Penelope Cruz. Mai stai pe ganduri?

Verifică ofertele la cazare în Brela

Caută Cazare

Destinatia
De la:
Pana la: